image1 image1 image1 image1

Reumatológia

Házirend

Aktív reumatológiai osztály

Helye:
Kórházépület I. emelet balra
Elérhetőségek:
06-34/342-840 / 133 (ápolónők)
06-34/342-840 / 183 (osztályos vizsgáló)
06-34/342-840 / 159 (adminisztrátor)
06-34/342-840 / 131 (osztályvezető ápoló)

Ágyszám: 20
Osztályvezető főorvos: Dr. Németh Eleonóra

ORVOSAINK:
Dr. Németh Eleonóra - mb.osztályvezető főorvos, reumatológus, fizioterápiás szakorvos
Dr. Fazekas István - főorvos, belgyógyász szakorvos, reumatológus, fizioterápiás szakorvos
Dr. Kardosné Dr. Forrási Claudia - belgyógyász szakorvos

Dr. Szentes Irén - reumatológus, fizioterápiás szakorvosSZAKDOLGOZÓINK:
Berkiné Gáspár Krisztina - ápoló, fizioterápiás szakasszisztens
Csuti Andrea - diplomás ápoló
Fekete Andorné - fizioterápiás szakasszisztens
Csaplár Ildikó - ápoló
Simon Barbara -  gyógymasszőr
Juhász Józsefné - ápoló, fizioterápiás szakasszisztens
Kocsis Sándorné - ápoló
Komlósi Károlyné - ápoló
Markos Edit - diplomás ápoló, osztályvezető ápoló
Pusztainé Fodor Edit - ápoló
Rózsásné Szlávik Anett - gyógytornász
Szabó Sándorné - ápolási asszisztens
Takácsné Odor Melinda - ápoló, gyógymasszőr
Orvosírnok: Töltősiné Magyarics Éva Adminiszt, Tóth Krisztina

 

Szakmai profil:
Aktív reumatológiai osztályunk feladata a kórházi reumatológiai ellátást igénylő betegek gyógykezelése, ápolása. Osztályunkra részben kórházunk reumatológiai szakrendelőjéből, részben a TEK alá eső reumatológiai szak- és háziorvosi rendelőkből, kórházakból, előzetes bejelentkezést követően kerülnek felvételre a betegek.

Aktív reumatológiai osztályunk reumatológiai ellátást igénylő és kezelésekre alkalmas betegek ellátását végzi. Tevékenységünk során gerincbetegek, ízületi betegségben, mozgásszervi megbetegedésben szenvedő betegek fájdalmainak csillapítását, mozgásjavító kezelését végezzük. A reumatológiai osztály csapatának tagjai: reumatológusok, fizioterápiás szakorvosaink, az osztály ápolói, kórházunk jól képzett gyógytornászai, fizioterápiás asszisztensei, gyógymasszőrei, dietetikusa, valamint a beteg és családtagjai.

Osztályunk orvosai a reumatológiai szakrendelés feladatait is ellátják. Osztályunk valamennyi dolgozója lelkiismeretes munkával maximálisan igyekszik ellátni az osztályunkra kerülő valamennyi betegünket.

Infrastruktúra:
Az aktív reumatológiai osztály a kórházépület I. emeletén, a bal szárnyban helyezkedik el 20 ággyal 8 kórteremben. Ebből 1 kórterem egyágyas, 2 kórterem kétágyas, 5 kórterem háromágyas, két kórtermenként közös fürdőszobával, toalettel. Az osztályra érkezve a folyosó bal oldalán található a tornaterem, a fizioterápiás kezelő, a nővéri szoba, és a gyógymasszőr. A betegvizsgáló és az adminisztráció a folyosó jobb oldaláról nyílik.

Tudományos tevékenység:
Az osztály orvosai folyamatos önképzésben vesznek részt a reumatológia szakterületén. Képzésük során országos és területi konferenciák, kongresszusok rendszeres résztvevői, de orvosaink külföldi kongresszusokra is eljutnak. A konferenciákon szakmai előadásokat tartanak, emellett aktívan részt vesznek kórházunk képzési rendjében is. Osztályunk szoros szakmai kapcsolatot tart más reumatológiai centrumokkal, arthritis centrumokkal, a szakma jeles képviselőivel. Az osztályunkon dolgozó, ápolást végző szakdolgozók, valamint a gyógytornász és a fizioterápiás csoport tagjai is rendszeres továbbképzésben vesznek részt.

Ellátási terület:
Ács, Ácsteszér, Aka, Almásfüzitő, Ászár, Baj, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Bársonyos, Bokod, Császár, Csatka, Csém, Csép, Dad, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Ete, Héreg, Kecskéd, Kerékteleki, Kisbér, Kisigmánd, Kocs, Komárom, Kömlőd, Környe, Mocsa, Nagyigmánd, Naszály, Neszmély, Oroszlány, Réde, Szákszend, Szomód, Tardos, Tarján, Tárkány, Tata, Tatabánya, Várgesztes, Vérteskethely, Vértessomló, Vértestolna, Vértesszőlős

Aktív reumatológiai osztályunk 2012. július 2-án kezdte meg működését.

- vissza -