image1 image1 image1 image1

Laboratóriumi osztály

KÖZPONTI LABORATÓRIUM

A kórház laboratóriumi osztálya 2007 decembere óta működik a szőnyi kórházi részleg területén egy új, önálló épületben, mint Klinikai Kémiai Laboratórium.
Emellett a Komáromi Rendelőintézetben továbbra is helyet kapott egy vérvételi ambulancia helyisége. Mindkét helyen betegelőjegyzés segítségével történik naponta a zökkenőmentes vérminta vétele a szakorvosi és háziorvosi beutalók elrendelése alapján, 80 féle különböző vizsgálat kivitelezéséhez.
Vérvételek időpontja: hétfő –péntek napokon:
komáromi ambulancián: 7.00 h – 8.30 h között
szönyi ambulancián : 7.00 h – 10.00 h között
a két órás / 120 perces / vércukor terhelés vizsgálatának helyszíne is.

Laboratóriumi részlegünkön haematológiai, véralvadási, kémiai és immukémiai vizsgálatokat végzünk vérmintákból, valamint vizeletminta kémiai meghatározása is történik.
Ellátási területünkhöz tartoznak a Selye János kórház fekvőbeteg ellátó osztályai, a szakrendelők, Komárom város, valamint Ács, Almásfüzitő, Bábolna, Bana, Kisigmánd, Nagyigmánd, Mocsa alapellátás orvosai, a Bábolnai Kardirex Egészségügyi Központ szakorvosi rendelésein jelentkező betegek vizsgálati anyagainak feldolgozása. Munkaszüneti napokon készenléti ügyelet van..
A laboratórium informatikai rendszere lehetővé teszi mind a kórházi-rendelőintézeti egységek, mind a háziorvosok részére az online számítógépes leletközlő szolgáltatást, amennyiben ezt igénylik.
A laboratórium évente közel 530 000 vizsgálatot végez, aminek 90 %-a a járó betegek jobb diagnosztikai ellátását biztosítja, ehhez a vérvételek száma a két ambulancián meghaladja a 80 000-t .
Az osztály műszerezettsége korszerű és a magas színvonalú szakmai munkához hozzájárul a külső minőségbiztosítási vizsgálatokban való eredményes részvétel is.

Az osztály dolgozói:
dr. Várnai Judit - osztályvezető főorvos
Kelkóné dr. Lévai Ágnes - gyógyszerész osztályvezető helyettes
Tóthné Mályi Veronika - orvos diagnosztikai analitikus
Magyar Pálné - vezető asszisztens
Laboratóriumi szakdolgozók: 4 fő
Kisegítő munkatárs: 1 fő

 

- vissza -